Каталог на стоматолозите в България

Каталог на зъболекарите в България :: Статии

 Пазете зъбите си от резки температурни разлики – непосредственото редуване на топли и студени храни и напитки води до напукване на зъбния емайл и произтичащите от това неприятни последствия.
Посещавайте стоматолог поне 2 пъти годишно, дори и да нямате проблеми - Вашата здравна осигуровка ВИ гарантира профилактичен преглед!
За предпочитане е поне 1 път годишно да махнете натрупания зъбен камък!
При най-малка болка посетете стоматолог, за да се установи причината - обикновено като се отиде навреме при стоматолог - лечение е бързо и не на последно място - евтино!
Почиствайте междузъбните пространства с конец за зъби, задължително пред огледало. Движенията трябва да са плавни и кръгообразни, за да не се травмира венеца. Това се налага, защото там най-често се развива кариес
Мийте редовно зъбите си, като имате пред вид, че скъпите пасти за зъби не лекуват - те просто имат повече аромат и цвят от по-евтините. Важно е не колко време се търкат зъбите, а как. От изключителна важност е избора на четката (нейната твърдост) - за да разберете коя е най-подходящата за Вас - консултирайте се със стоматолог.